Skriven u lepotama velelepnog parka Banje Koviljače, u samom srcu kraljevskih zdanja Vile Hercegovina i Vile Dalmacija, restoran “Pod Kulom” deo je Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, a u isto vreme predstavlja celinu za sebe koja se može pohvaliti bogatom ponudom i vrhunskom uslugom.

Restoran Pod Kulom

Restoran “Pod Kulom” postoji već 11 godina, poseduje 100 mesta i nalazi se u istoimenom objektu, popularnoj kuli, koja asocira na kraljevsku krunu. Sa četiri bašte koje se pružaju na tri nivoa sa 164 mesta i nude savršen pogled na banjski park, “Pod Kulom” poseduje i savremeno opremljen enterijer, što predstavlja idealno mesto za odmor i uživanje za svako godišnje doba.

Naš restoran je nadaleko poznat po čuvenim specijalitetima kuće i vrhunskom načinu spremanja hrane i serviranja jela. Brojne nagrade krase zidove Specijalne bolnice za rehabilitaciju a neke od njih su Zlatno turističko srce u 2003. godini i pehar novosadskog sajma iz 2007., a restoran “Pod Kulom” je dobitnik velike zlatne medalje sa međunarodnih gastro festivala na Novosadskom Sajmu iz 2003., 2004., 2005. i 2007. godine.

Ambijent prirodnih lepota i višedecenijskih građevina daju poseban osećaj nadahnuća i prijatnog ugođaja gostima restorana „Pod Kulom“, a u večernjim satima, naši gosti uživaju uz probrani repertoar starogradske muzike. Uz to, nudimo i relaksaciju u wellness centru “Kovilje” gde se možete opustiti nakon napornog dana.

Zlatni kuvari specijalne bolnice

Veliki uspeh kuvara Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača na nedavno održanom sajmu kulinarstva u Istanbulu.

Kuvari Specijalne bolnice

Kuvari Specijalne bolnice za rehabilitaciju iz Banje Koviljače učestvovali su na 13. Međunarodnom festivalu gastronomije kojije održan u Istanbulu od 28. do 31. januara ove godine.

Troje mladih kuvara iz Banje Koviljače i Loznice ukrstilo je svoje umeće sa preko 2000 kuvara iz 31 zemlje i kući su se vratili sa čak tri medalje - dve zlatne i jednom bronzanom.

Istanbulski festival gastronomije tradicionalno okuplja brojne majstore kulinarstva iz zemalja evropskog i azijskog kontinenta, a ove godine su na ovom sajmu u prestonici Turske po prvi put prisustvovali i kuvari Specijalne bolnice za rehabilitaciju - Sanja Kuzmanović, Zoran Zelenović i Nenad Ninković. Njih troje su pored jos nekoliko kuvara iz Srbije predstavljali Kulinarsku federaciju Srbije i našu zemlju. Ipak, oni su jedini kuvari koji su predstavljali jednu bolnicu i zdravstvenu ustanovu.

Sajam je bio takmičarskog karaktera i kuvari su imali 30 minuta da spreme i serviraju jelo u kategoriji u kojoj su se takmičili. Stručni međunarodni žiri je ocenjivao način spremanja hrane, kreativnost, prezentaciju, ukus i izgled jela, pa cak i čistoću kuhinje.

Sanja Kuzmanović je osvojila zlatnu medalju u kategoriji Moderna kuhinja i bronzanu medalju u kategoriji Jelo za dvoje, dok je Zoran Zelenović osvojio zlatnu medalju u kategoriji Karving (dekorativno rezbarenje povrća).