Na ovoj stranici možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja. Tu smo da Vam pomognemo da brzo i lako rešite Vaše nedoumice i dileme.
Imate dodatna pitanja? U svakom trenutku možete dobiti odgovore na ova i sva pitanja koja Vas mogu interesovati slanjem upita na e-mail adresu info@banjakoviljaca.rs ili putem telefona na brojeve 015/895-210, 895-211 svakim danom od 7-21 h.


U okviru cene bolesničkog dana je uključeno po osobi po danu:

- Smeštaj u izabranoj vrsti sobe ili apartmana
- Pun pansion (doručak, ručak, večera)
- Pregled lekara
- Četiri terapije po danu osim nedeljom

Da, boravišna taksa se plaća i iznosi 60 RSD po danu za odrasle osobe i 30 RSD po danu za decu do 18 godina.

Da. Sve usluge koje niste u mogućnosti da iskoristite ili ukoliko morate da prekinete lečenje, biće Vam izvršen povraćaj novca za sve uplaćene i neiskorišćene usluge.

Svaka soba ima spavaći deo i kupatilo. Neke sobe imaju terasu. Apartmani su veći i komforniji od soba, i pored spavaćeg dela i kupatila poseduju i potpuno opremljenu mini kuhinju. Neki apartmani poseduju terasu.

Obavezno ponesite neki lični dokument (lična karta, pasoš). Ukoliko posedujete medicinsku dokumentaciju sa prethodnih lečenja, ponesite je. Takođe, ako koristite neke lekove, trebalo bi i njih s sobom da ponesete. Od garderobe, ponesite nešto komotnije stvari, patike, kupaci kostim, peškir za blato.

Ne. U okviru Specijalne bolnice, u sobama, restoranima i terapijskom bloku strogo je zabranjeno pušenje.

Da. Vaučeri se odobravaju za uslugu noćenja sa doručkom. Potrebno je da bude minimum mesec dana od dana rezervacija do datuma boravka. Za više informacija, pozovite 015/895-210.

Da. Možete doći na lekarski pregled svakim radnim danom do 14h i obaviti pregled, zakazati terapije i koristiti ih u željenom broju dana.

Ukoliko ste penzioner Republike Srbije, imate mogućnost plaćanja lečenja na 6 mesečnih rata putem administrativne zabrane od panzije. Za više informacija, pozovite 015/895-210 .

Trenutno, jedina povoljnost za penzionere je odloženo plaćanje na 6 mesečnih rata putem administrativne zabrane od penzije.

Terapije se ne mogu unapred odrediti. Lekar vrši obavezni pregled po dolasku u našu stanovu i on je taj koji daje preporuku za korišćenje određenih terapija na osnovu zdravstvenog stanja paijenta.

Da. Ne morate imati uput RFZO-a da biste se lečili u Specijalnoj bolnici. Možete koristiti usluge smeštaja i terapija u željenom broju dana, po aktuelnom cenovniku, u zavisnosti od izvršene rezervacije.

Da. Uz konsultaciju lekara, možete uplatiti dodatne terapije koje ne ulaze u cenu bolesničkog dana.

Prirodni faktor je indikovan za reumatološka oboljenja, oboljenja koštano-zglobnog sistema i brojna druga stanja. Najbolje bi bilo da se konsultujete sa našim lekarom specijalistom da li je prirodni faktor indikovan i za vaše zdravstveno stanje.

Ukoliko ne želite da korisite terapije, možete biti wellness gost (korišćenje saune, fitness centra, ai-či jednog termina i otvorenog i zatvorenog bazena u wellness centru Kovilje svakog dana i nedeljom), ali nemamo varijantu samo smeštaja bez korišćenja ili terapija ili wellness centra.

Ne. Nudimo isključivo uslugu punog pansiona za sve goste smeštene u našim objektima.

Ukoliko ne želite da korisite terapije, možete biti wellness gost (korišćenje saune, fitness centra, ai-či jednog termina i otvorenog i zatvorenog bazena u wellness centru Kovilje svakog dana i nedeljom), možete biti ALL INCLUSIVE gost, ili gost na PROGRAMU MRŠAVLJENJA BALNEOTERAPIJOM.

Potrebno je poneti medicinsku dokumentaciju ukoliko je posedujete sa prethodnih lečenja (otpusne liste, nalaze, izveštaje).

Trenutno, jedina povoljnost za penzionere je odloženo plaćanje na 6 mesečnih rata putem administrativne zabrane od penzije.

Da. Parking je besplatan, poseduje obezbeđenje i pokriven je video nadzorom.

Da. Postoji menjačnica u sklopu Pošte u našoj ustanovi.

Ne. Sva plaćanja moraju biti u dinarima.

Da. Postoje 2 pansionska restorana - Plavi i Crveni, a uz njih postoji i još jedan - Restoran pod Kulom koji je ujedno i kafe bar, i a la carte restoran.

Banja Koviljača obiluje blago kontinentalnom klimom, sa dosta sunčanih dana, toplim letnjim mesecima, i blagim do umerenim zimskim periodima.

Da. Objekti Sumpornog kupatila, wellness centra, Novi objekat, Vile Hercegovina i Dalmacija su povezani sistemom toplih veza.

Da. Otvoreni smo svakim radnim danom za prijeme, informacije i rezervacije od 7-21h. Za obavljanje lekarskih pregleda i terapija, radno vreme je radnim danom i subotom od 7-14h. Terapije se obavljaju radnim danom i subotom. Terapije neobavljaju na dane praznika i nedeljom.

Smeštaj je neophodno rezervisati dosta ranije. Preporuka je minimum mesec dana ranije. Za rezervacije u letnjim mesecima, potrebno je izvršiti rezervaciju i do tri meseca unapred, dok je jednokrevetne sobe potrebno rezervisati čak i do 4 i više meseci unapred. Rezervacije se vrše na telefone 015/895-210 ili 895-211, ili putem e-maila info@banjakoviljaca.rs

Da. Potrebno je da se javite Vašem izabranom lekaru u Vašem Domu zdravlja koji će Vam objasniti na koji način možete dobiti uput za Banju Koviljaču i koji će na osnovu Vaše dijagnoze i mesta boravka dati predlog za ambulantno ili stacionarno lečenje.

Da. Možete uplatiti pansionske obroke po želji u jednom od restorana u okviru naše ustanove.

Deci do 7 godina nije doszvoljen pristup wellness centru. Deca od 7-10 godina mogu koristiti wellness centar uz pratnju odrasle osobe uz povoljnost plaćanja usluga sa popustom 50%.

Da, za svakog gosta su obezbeđeni peškiri, papuče, bademantil.

Da. Wi-fi internet je besplatan i sve sobe u okviru stacionara kao i wellness centar su pokriveni bežičnim internetom.

Da. Prodavnica se nalazi u prizemlju Vile Hercegovina, u blizini glavne recepcije.

Da. Pošta se nalazi uz glavnu recepciju.

Da. Prihvatamo MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Yuba i Dina kartice.

Lekarski pregled za određivanje terapija nije potrebno zakazati. Specijalističke i subspecijalističke preglede je potrebno zakazati na 015/895-213.

Objekat Standard se nalazi na samom centru Banje Koviljače. Udaljen je nekih 300 metara od glavnog stacionara, sa druge strane parka.

Lekari preporučuju optimalno 21 dan terapijskog lečenja. Da bi se postigao pravilan terapijski efekat potrebno je bar 10 terapijskih dana.