• 03.05.2019

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača u petak je zvanično otvorila 161. banjsku sezonu. Tradicionalno u prvim danima maja pripremljen je bogat kulturno – umetnički program na pozornici u parku ispred Kur – salona u Banji Kovaljači.

„Vrhunac je bio krajem prošle godine kada smo otvorili uz pomoć Vlade Srbije ovaj prelepi dvorac Kur – salon i evo, kao što smo prošle godine na otvaranju te jubilarne sezone obećali našim gostima, ovu sezonu počinjemo upravo ispred Kur-salona. Ova godina je godina koja već u prva četiri mjeseca obećava da će biti i uspešnija od sve ove četiri koje su bile svaka za sebe rekordne“, izjavio je dr. Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bonice za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju očekuje puno posla, a u planu im je posvetiti se organizaciji kulturnih događaja, budući da su nosioci kluturnog i društvenog života u Banji Koviljači. Tako će već sledeće sedmice Specijalna bolnica za rehabilitaciju biti domaćin Turističkog foruma, a nakon toga i gala večeri na kojoj će gostovati simfonijski orkestar Beogradske filharmonije.

„Biće to jako jako lepo dešavanje koje će sigurno najaviti još mnogo toga lepoga što ćemo raditi u Banji Koviljači tokom ove 161. banjske sezone“, najavio je Jokić.

Kraj prošle i početak ove godine pokazali su da u Banji Koviljači nema sezone, jer je Specijalna bolnica za rehabilitaciju radila punim kapacitetom. Broj gostiju je u konstantnom porastu, već se popunjava i privatni smještaj, te iz ove ustanove planiraju rad u dvije smene. Kako raste broj gostiju raste i potreba za zapošljavanjem novog kadra, te će novu sezonu dočekati sa 50 novih uposlenika.

„Trenutno su 352 radnika, a u toku je prijem još 50 radnika, tako da ćemo premašiti tu magičnu cifru od 400 zaposlenih, a prošle godine ih je radilo 392“, kazao je Jokić.

Direktor ovog – jednog od najsavremenijih rehabilitacionih centara u Evropi izrazo je nadanje da će uz pomoć države i resornog ministarstva uspeti da renoviraju i ostale zgrade koje su dobili na korišćenje 2016. godine i čija je obnova već počela. Naime, počeli su radovi na proširenju Wellness centra, a u toku je završetak projekta za Vila Bosnu, nakon čega će se raditi i na projektu za Vila Koviljaču.

„Činjenica je da su država Srbija i Ministarstvo zdravlja uložili ogroman napor i finansijska sredstva da Banja Koviljača izgleda ovako kako danas izgleda, ali moram da napomenem da to nije moguće ako nemate dobar tim i dobar menadžment u ustanovi. Moram da im čestitam i da pozovem i nove i korisnike i pacijente i turiste da dođu u Banju Koviljaču, da u Banji Koviljači porvedu vreme i da unaprede svoje zdravlje, a Banja Koviljača svojim ponudom tretmana i terapijskih i velnes tretmana to može da omogući“, izjavila je dr. Vesna Knjeginjić, pomoćnica ministra u Ministartsvu zdravlja Republike Srbije.

Zvanično otvaranje sezone uveličali su svojim nastupima kvartet ‘’Uvertira’’ iz Loznice, električni gudački kvartet "Dinamika Music" iz Beograda, prvi folklorni ansambl KUD ‘’Karadžić’’ i orkestar ‘’Vožd’’.