• 29.03.2017

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača je započela proces akreditacije još 2012. godine, a konačan dolazak tima za spoljašnje ocenjivanje Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije je trajao od 26. do 29. marta 2017. Godine. Tokom tih nekoliko dana, tim za spoljašnje ocenjivanje je budnim okom opažao sve specifičnosti funkcionisanja ovog složenog sistema. Svi zaposleni, novinari i predstavnici lokalne samouprave mogli su na završnom sastanku koji je održan 29. marta da čuju šta su ocenjivači videli tokom njihove posete.

Podršku Specijalnoj bolnici pružili su i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije dr Meho Mahmutović, dr Dušan Jovanović pomoćnik direktora Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, dr Radoje Simić, direktor Instituta za majku i dete kao i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sa saradnicima.

Ovo predstavlja novo poglavlje u kvalitetu pružanja usluga u zdravstvu za našu ustanovu, i trudićemo se da uvedemo još standarda kako bi naše lečilište bilo priznato u Srbiji ali i u svetu, naveo je prim. dr Aleksandar Jokić u svom obraćanju i zahvalio se svim pacijentima na ukazanom poverenju a zaposlenima na velikom trudu i radu.