• 16.02.2022

“Туристички цвет“ је највише признање у туризму које традиционално додељује Туристичка организација Србије за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма Србије.
Директор Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача, прим. мр сц мед. др Александар Јокић, својим трудом и залагањем на пољу промоције и унапређења квалитета услуга Специјалне болнице, пласирао се међу четири најбоља у категорији - најбољи појединац за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга у Србији.
Доктор Јокић је једини лекар и једини директор Специјалних болница који је ушао у ужи круг за доделу признања као појединац. Труд који је уложен је препознат а допринос приметан сваког дана успешног пословања Специјалне болнице, што са друге стране има огроман допринос развоју туризма Србије, посебно у пероду пандемије где су проблеми и затварање овог рехабилитационог центра били реалност.
За ово важно признање посебно је заслужан рад на промоцији природног фактора Бање Ковиљача у Србији и у свету као и успешно реализована сарадња са Пензионим осигурањем Аустрије (PVA).