• 25.05.2022

У уторак, 24. маја 2022. године уприличен је свечани пријем санитетског возила (санитетско возило за ургентне екипе - FIAT DUCATO) које је обезбедило Министарство здравља Републике Србије у оквиру Пројекта „Хитан одговор републике Србије на COVID-19“, за Специјалну болницу за рехабилитацију Бања Ковиљача.
Специјална болница Бања Kовиљача је током пандемије заразне болести COVID-19 у два наврата прекидала са редовним радом и отварала своја врата за ковид пацијенте. То је био најтежи период у новијој историји болнице. Захваљујући одличној сарадњи са Министарством здравља Републике Србије успешно смо извршили и тај задатак.
Данас је Специјална болница за рехабилитацију Бања Ковиљача, у оквиру пројекта “Хитан одговор Републике Србије на COVID-19“ добила ново, комплетно опремљено, санитетско возило, укупне вредности око 40.000 еура.
Ово је први пут да Специјална болица Бања Ковиљача добија санитетско возило од стране оснивача, што још више говори о значају целог пројекта за ову установу.
Ова донација је посебно значајна за Специјалну болницу, не само што ће знатно побољшати безбедност пацијената већ ће и унапредити квалитет услуга болнице.