• 01.05.2017

Prvi maj - zvaničan početak sezone u Banji Koviljači


Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača tradicionalno otvara banjsku sezonu 01. maja. Taj običaj datira još od davnih vremena kada su banjski lekari pregledali pacijente od maja do oktobra, pa se današnji Praznik rada uzima za početak sezone lečenja u Banji Koviljači. Tom prilikom obeležen je završetak radova na poslednjoj fazi obnove Kupatila kralj Petar I gde su renoviran terapijski hodnik i kabine za masažu, a povodom toga je održano i osveštenje renoviranog sumpornog kupatila starog već preko 109 godina.

Podršku Specijalnoj bolnici pružili su i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije dr Meho Mahmutović, naš proslavljeni glumac Tihomir Tika Arsić, a u holu kupatila su akapela izvedbom upriličile događaj i naša vrsna umetnica Biljana Krstić sa svojih vokalnim pratiljama.

Na letnjoj pozornici između Vila Hercegovina i Dalmacija svoj nastup su imali i KUD Karadžić iz Loznice, Bilja Krstić i koncert Trio pasaž. "Krećemo i u proširenje terapijskih kapaciteta, a nadamo se od sledeće godine i u proširenje smeštajnih kapaciteta", kaže direktor Specijalne bolnice prim. dr Aleksandar Jokić nadajući se da će i sledeća sezona biti barem upola uspešna kao ona iza nas, a možda čak i uspešnija.