• 10.06.2017

Globalni wellness dan je globalni pokret koji ima za cilj promovisanje zdravog načina života širom planete. Ove godine biće obeležen 10. juna u brojnim zemljama sveta, među kojima se nalazi i Srbija. Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača i Wellness centar Kovilje će se ove godine po prvi put uključiti u obeležavanje ovog dana.

Recite DA zdravlju, recite DA zdravoj ishrani, recite DA zdravom životu, recite DA Globalnom Wellness danu!

Inicijativa za obeležavanje ovog dana potekla je 2012. iz Turske, od strane Belgin Askoy, u cilju promocije wellness filozofije i podizanja svesti o značaju wellbeinga i zdravog, aktivnog načina života širom sveta. "Global Wellness Day" je neprofitni i nekomercijalni događaj koji se obeležava u 83 zemlje, na 7 kontinenata. Cilj ovog dana, posvećenog wellnessu, je da se svi zapitamo kako možemo živeti boljim i zdravijim životom

Obeležavanjem Svetskog dana wellnessa šalje se poruka da treba da budemo svesni pravih životnih vrednosti, da se oslobodimo stresa i loših navika, da podignemo svest o značaju zdravog života svih 365 dana u godini. Zahvaljujući svojim ambasadorima, "Global Wellness Day" postaje globalni pokret koji prerasta granice i širom sveta šalje se poruka koliko je važno da svet učinimo lepšim, boljim i zdravijim mestom za život.

Global Wellness Day 2017 koji je održan 10. juna u parku Banje Koviljače su podržali, pored Specijalne bolnice Banja Koviljača i Wellness centra Kovilje, i Dom zdravlja "dr Milenko Marin", Turistička organizacija Grada Loznice, hotel Royal Spa, Funny fitness studio, studio BB Gym, voda Tronoša, Medi Care, Fudbalski klub Gučevo i brojni banjski posetioci.